Projecten

preview (2)Gedurende haar Bachelor opleiding, ontdekte Dennitsa haar passie en liefde voor lesgeven. Ze heeft gewerkt in verschillende projecten in  basisscholen en muziekscholen, ook heeft ze gewerkt in culturele en educatieve projecten. Ze behaalde haar Bachelor diploma met educatie specialisatie, nadat ze stage had gelopen in de muziekschool van Groningen. Dennitsa werkt nu als pianodocente op de muziek, dans en theaterschool Veendam. Hiernaast is ze druk met haar Masteronderzoek: Wat is de beste piano methode voor beginners in het Nederlands? Ze wil graag in de toekomst zich aanmelden bij de EPTA, Nederland. Ook heeft ze natuurlijk privéleerlingen in haar eigen genaamde ‘Denny’s Piano Praktijk’.

Denny’s Piano Praktijk is ontstaan in 2013 in Groningen. Ze begon het eerste te werken met kleine kinderen en pubers, later kwam daar de groep volwassenen ook bij. Haar kijk op lesgeven is dat muziek geïntroduceerd moet worden in een inspirerende omgeving op een creatieve manier, hierom heeft ze haar eigen unieke aanpak voor lesgeven gecreëerd. Het belangrijkste in Denny’s lessen zijn: techniek, improvisatie, gehoortraining, compositie, muzieknotatie. Ze pakt deze onderdelen aan door bijvoorbeeld elementen te gebruiken als: schilderen, zingen, spelletjes, samenspelen en concerten geven.
treble_clef_by_swimmingwiththekids

 

 

97ebad35-6e4a-45c0-8c29-ab4b1d006bafJooske speelt niet alleen in Duo Dell’Arte maar ook in andere kamermuziek bezettingen en orkesten:

Ze vormt zo ook een vast duo met Harpiste Michelle Sweegers, het ‘ Duo Sweegers en van Andel’.Dit duo is opgericht toen zij samen op de Academie Muzikaal Talent zaten, ze kregen daarensemblelessen als duo. Michelle en Jooske hebben niet alleen muzikaal een goede klik, maar ookzijn ze goede vriendinnen geworden. In 2012 hebben zij een publieksprijs gewonnen op hetkamermuziekfestival te Hoorn, hierdoor werd het jonge duo o.a. gevraagd om op hetSlotgrachtconcert te Schagen te spelen. In 2013 wonnen zij een aanmoedigingsprijs op het PrinsesChristina Concours te den Bosch en mochten niet veel later spelen op o.a. radio 4. Nu werkt het duovooral aan meer repertoire en probeert nieuwe dingen, bijvoorbeeld met elektrische harp enklarinet.

Jooske werkt in het Prins Claus Conservatorium vaak samen in de ensemblelessen met een piano/klarinet/altviool trio.

Concerten:

-11 april- 19.00 u te, Prins Claus Conservatorium.

-23 april- middagconcert, besloten.

Voor een aantal weken mag Jooske het jeugdorkest van Kunst en Vriendschap te Maurik dirigeren,het is een projectje waarbij er geprobeerd wordt meer basisschool leerlingen te betrekken bij muzieken bij het jeugdorkest.

Concert:

-20 mei-18.00 u te Maurik

Andere concerten die ze heeft met orkesten en ensembles heeft zijn: 

  • 9 april-20.00 u, Gruno’s Postharmonie te Oosterpoort Groningen
  • 20 april-12.00-12.45 u, bassethorn trio Prins Claus Conservatorium te Oosterpoort Groningen
  • 4 mei- dodenherdenkingsdienst, Kunst en Vriendschap Maurik te Maurik
  • 5 juni- tuinconcert, Kunst en Vriendschap Maurik, te Maurik
  • 18 juni- Festival On Wings, Gruno’s Postharmonie, te Groningen
  • 25 juni -Veteranendag Gruno’s Postharmonie
  • 1 juli, zomerconcert, Kunst en Vriendschap Maurik

 

Advertenties