Duo Dell’Arte

12507640_1654742458110548_1611403252026421791_n

Duo Dell’Arte is opgericht in 2015, het ensemble bestaat uit pianiste Dennitsa Dobreva en klarinettiste Jooske van Andel. Dennitsa en Jooske hebben elkaar ontmoet tijdens een auditie in Assen, vanaf dat moment hebben ze besloten om samen een duo te beginnen. Duo Dell’Arte staat bekend om hun unieke keuze voor repertoire en om hun professionele instelling.

Een van de eerste verschijningen van het Duo was op Haren FM ,hun  Premere live klassieke muziek op de radio. Hierna ontving het duo vele uitnodigingen voor concerten in Noord Nederland – Leeuwarden, Haren, Leek, Hoogezand en Groningen.
Duo Dell’Arte houdt altijd rekening met het evenement waar ze spelen, zo passen ze hun repertoire er bijvoorbeeld op aan.Ze hebben onlangs samen gewerkt met een schrijfster, zo brachten ze woorden en muziek bij elkaar. Ook vinden de meiden het fijn om tijdens hun concerten zelf te vertellen over wat ze spelen, waar de stukken over gaan, over hun gevoel bij de stukken, ze zorgen er zo voor dat er veel interactie ontstaat met het publiek wat het wat persoonlijker maakt.Volgens hen moet het publiek altijd een belangrijk onderdeel van elk concert zijn en proberen ze dat de mensen zich een deel van het concert voelen.
Na het grote succes van het nieuw gevormde ensemble Duo Dell’Arte, ontvingen zij een uitnodiging  om live te spelen in Amsterdam op Radio 4, Opium. Zij voerden 3 stukken uit  en hadden een live interview. U kunt de link naar dit optreden vinden in het kopje Media.   Duo Dell’Arte  vind het leuk om concerten te geven in verschillende soorten gelegenheden; huisconcerten, theaters, concertzalen, musea en buitenpodia.


Momenteel is het Duo al voor een aantal data gereserveerd voor volgend jaar (2017). Ook  hebben ze een uitnodiging ontvangen voor het ​​Summer Festival in Juni, Leek. De meisjes zijn al druk bezig met nieuwe programma voor te bereiden voor  het volgende seizoen.

 

 

 

Advertenties