Over ons

Jooske van Andel (3 dec. 1997) begon op haar 9e met klarinet spelen bij de 12400572_1739093316321524_927999135124410212_nmuziek
vereniging Kunst en Vriendschap in Maurik, waar ze les kreeg via de 
muziekschool ‘de Plantage’ in Tiel. In juni 2011 behaalde ze met een soloconcert haar HaFaBra C-diploma en werd ze klarinettiste bij Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes in Culemborg. Daarnaast neemt zij vaak deel aan projectorkesten, zoals het Jeugd Project Orkest, Groot Entrée Orkest 2012, Groot Gelders Orkest 2013, Orkest Zuid 2014, European Youth Music Week 2014 en ZomerOrkestNederland 2015. Het project van het Groot Entrée Orkest 2012 werd afgesloten met een concert in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Met het project van Orkest Zuid is Jooske mee geweest op tournee naar Innsbruck.

Sinds februari 2012 krijgt Jooske les van Céleste Zewald en in juni van dat jaar werd ze als leerlinge aangenomen op de Academie Muzikaal Talent (nauw verbonden met het Utrechts Conservatorium), waar zij haar studie bij Céleste Zewald voortzet en veel kamermuziekconcerten speelt. In november 2012 heeft Jooske samen met AMT-harpiste Michelle Sweegers, waarmee zij het duo ‘Sweegers en van Andel’ vormt, de publieksprijs gewonnen op het kamermuziekfestival te Hoorn. Daardoor is het jonge duo gevraagd om o.a op te treden op het Slotgrachtconcert Schagen. In januari 2013 heeft dit duo op het Prinses Christina Concours in de regio ’s-Hertogenbosch de Ensemble Aanmoedigingsprijs gewonnen. Sindsdien heeft het duo vele optredens gegeven en is o.a. ook op radio 4 te horen geweest.

In september 2013 heeft Jooske solo gespeeld, het 2e deel uit het 1e concert van C.M. von Weber, met het Betuws Symfonie Orkest. Op 5 april 2014, behaalde ze de derde prijs tijdens het Nederlands Klarinet Concours te Zwolle, in de categorie 12-18 jaar. Per 1 september 2014 gaat Jooske naar het Prins Claus Conservatorium te Groningen om daar verder aan de Bachelor opleiding klarinet te studeren bij Céleste Zewald, ook volgt zij sindsdien privélessen directie bij Alex Schillings.

Van januari 2015 tot juni 2015 , mocht Jooske zich klarinettiste noemen van het JongNBEnoord o.l.v. Justine Gerritsen. Ze speelde op 22 maart 2015 solo met de Gruno’s Postharmonie o.l.v. Peter Kleine Schaars. In 2015 heeft Jooske tijdens het Prinses Christina Concours in de regio Groningen (in de derde cat.) de derde prijs en een concertprijs gewonnen. Ook in 2017 heeft ze in de regionale finale gestaan van het Prinses Christina Concours, toen heeft ze een tweede prijs behaald. Hierna kwamen o.a. optredens in de Classic Express.

Ook volgde ze masterclasses bij o.a. Nicholas Cox, het benewitz kwartet, Harry Imre Dijkstra, Matthias Muller, Jozsef Balogh, Hein Wiedijk, Heinz Peter Linshalm en Ralph Manno.


 

                                                                                       Dennitsa Dobreva (14 Juni 1991) is geboren in Silistra, Bulgaria. Ze is begonnen met haar muzikda3a7d_19886f73ddef4dc09909a80544074905ale carriere toen ze 5 jaar oud was, op haar elfde is ze aangenomen op de National Music School of Arts”Proff. Veselin Stoyanov”, Rousse, Bulgaria. Dennitsa heeft tijdens haar studie van het ministerie van cultuur in Bulgaria een special studiebeurs mogen ontvangen, voor getalenteerde studenten. Op haar veertiende mocht ze soleren met orkest, wat haar de start gaf van haar professionele carrière. In 2010 won ze een 1e prijs op de “International Competition Franz Schubert” met piano duo, hierdoor begonnen voor haar een serie concerten in Oostenrijk, Duitsland, Roemenie en Nederland. Twee jaar voordat ze afstudeerde, begon ze zich te interesseren voor het lesgeven aan jonge kinderen en volwassenen en ging zich specialiseren in educatie en kreeg een special teaching diploma.

In 2009 nam Dennitsa deel aan het Peter de Grote Festival te Groningen. Het jaar erna werd ze aangenomen op het Prins Claus Conservatorium voor haar Bachelor studie, waarvoor ze een studiebeurs kreeg van de Nederlandse Ambassade en allerlei fondsen. Later in hetzelfde jaar nam ze haar eerste CD op, met composities van L. v Beethoven en gaf vervolgens haar eerste interview met een Nederlandse krant.

Hiermee sprak ze over haar voorbereidingen voor haar eindexamen waar ze samen met de tweede concertmeester van het NNO speelt-Veselina Manikova. Dennitsa is nu tweedejaars Masterstudente aan het Prins Claus Conservatorium en werkt als pianodocente in Muziek-, Dans- en theaterschool-Veendam en in haar eigen opgerichte pianostudio te Groningen waar ze kinderen en volwassenen doceert.Zij is ook op dit moment, samenwerking met het Prins Claus Conservatorium en de Rijksuniversiteit Groningen, bezig met het ontwikkelen van een programma “Innovatieve manieren om muziek en onderwijs in scholen te introduceren” en bezig met haar Master onderzoek: “Wat is de beste piano methode voor beginners in Nederland? “

Advertenties