Jooske van Andel begon op haar 9e met klarinet spelen bij de uziekvereniging Kunst en Vriendschap in Maurik, waar ze les 12400572_1739093316321524_927999135124410212_nkreeg via de muziekschool ‘de Plantage’ in Tiel. In juni 2011 behaalde ze haar HaFaBra C-diploma en werd ze klarinettiste bij Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes in Culemborg. Daarnaast neemt zij vaak deel aan projectorkesten, zoals het Jeugd Project Orkest, Groot Entrée Orkest 2012, Groot Gelders Orkest 2013, Orkest Zuid 2014, European Youth Music Week 2014 en ZomerOrkestNederland 2015 .In november 2012 heeft Jooske samen met AMT-harpiste Michelle Sweegers, waarmee zij het duo ‘Sweegers en van Andel’ vormt, de publieksprijs gewonnen op het kamermuziekfestival te Hoorn. In januari 2013 heeft dit duo op het Prinses Christina Concours in de regio ’s-Hertogenbosch de Ensemble Aanmoedigingsprijs gewonnen. In september 2013 heeft Jooske solo gespeeld met het Betuws Symfonie Orkest. Op 5 april 2014, behaalde ze de derde prijs tijdens het Nederlands Klarinet Concours te Zwolle.
Per 1 september 2014 gaat Jooske naar het Prins Claus Conservatorium te Groningen om daar verder aan de Bachelor opleiding klarinet te studeren bij Céleste Zewald, ook volgt zij sindsdien privélessen directie bij Alex Schillings. Vanaf januari 2015, mag Jooske zich klarinettiste noemen van het JongNBEnoord o.l.v. Justine Gerritsen. Ze speelde op 22 maart 2015 solo met de Gruno’s Postharmonie o.l.v. Peter Kleine Schaars en is sindsdien lid geworden bij deze vereniging. Op 29 maart 2015 heeft Jooske tijdens het Prinses Christina Concours in de regio Groningen de derde prijs en een concertprijs gewonnen.

Dennitsa Dobreva is geboren in 1991 in Silistra, Bulgaria. Ze is begonnen met haar muzikda3a7d_19886f73ddef4dc09909a80544074905ale carriere toen ze 5 jaar oud was, op haar elfde is ze aangenomen op de National Music School of Arts”Proff. Veselin Stoyanov”, Rousse, Bulgaria. Dennitsa heeft tijdens haar studie van het ministerie van cultuur in Bulgaria een special studiebeurs mogen ontvangen, voor getalenteerde studenten. Op haar veertiende mocht ze soleren met orkest, wat haar de start gaf van haar professionele carrière. In 2010 won ze een 1e prijs op de “International Competition Franz Schubert” met piano duo, hierdoor begonnen voor haar een serie concerten in Oostenrijk, Duitsland, Roemenie en Nederland. Twee jaar voordat ze afstudeerde, begon ze zich te interesseren voor het lesgeven aan jonge kinderen en volwassenen en ging zich specialiseren in educatie en kreeg een special teaching diploma. In 2009 nam Dennitsa deel aan het Peter de Grote Festival te Groningen. Het jaar erna werd ze aangenomen op het Prins Claus Conservatorium voor haar Bachelor studie, waarvoor ze een studiebeurs kreeg van de Nederlandse Ambassade en allerlei fondsen. Later in hetzelfde jaar nam ze haar eerste CD op, met composities van L. v Beethoven en gaf vervolgens haar eerste interview met een Nederlandse krant. Hiermee sprak ze over haar voorbereidingen voor haar eindexamen waar ze samen met de tweede concertmeester van het NNO speelt-Veselina Manikova. Dennitsa is nu tweedejaars Masterstudente aan het Prins Claus Conservatorium en werkt als pianodocente in Muziek-, Dans- en theaterschool-Veendam en in haar eigen opgerichte pianostudio te Groningen waar ze kinderen en volwassenen doceert.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s